Udstilling okt/nov 2019 i Interactive Gallery Beckers Villa i Karlovy Vary, Tjekkiet

Udstilling oktober/november 2019 i Interactive Gallery Beckers Villa i Karlovy Vary, Tjekkiet

Maleri: International Nationalromantik, komprimeret 12 stk samt installation Hovedbeklædninger inspireret af krig og udført som mode, prints og objekter

International nationalromantik, komprimeret
Fragment om et projekt, hvor virkeligheden skriver sig ind i det uvisse. Produceret til Europati – den lykkelige rejse, KunstCenter Silkeborg Bad 2017.

Vi er i det post-nationale og post-kristne Europa, hvor landenes suverænitet formindskes og værdigrundlaget er i forandring.
At tilhøre en enkelt nation er umoderne. Et fælles religiøst grundlag eller sprog er uaktuel og måske uantagelig som selvdefinition. Man skal kunne gå i krig i fjerne lande af teoretiske årsager, humanitære, politiske eller for løn. En nationalfølelse der bygger på det enkelte folks sprog og kultur, og som vi har kendt den siden Herder (1744 – 1803), bliver promiskuøs. Europæerne skal identificere sig med andre og videre grupperinger eller principper: EU, NATO, FN, liberalisme eller menneskeretserklæringer.
Jeg tilbyder et værdigrundlag, som er en malerisk definition, International nationalromantik, komprimeret. Den består af landskaber fra Europa som forsøger at mødes i et billede. Madeira møder Bayern eller St. Andreasberg på Sjælland . Stederne males ud af og ind i en grå flade.

Hver sæson i moden viser nye trends – her er en fortælling der viser et objekt, hattens, rituelle status i samfundet. Symboler og attributter bliver en slags magi, der kan overskygge hattens funktion  – det kan være i form af et nationalt symbol, definition af rang, status, selvopfattelse, beskyttelse eller camouflage.
Baggrund: Krig er et gennemgående tema i Europæisk historie. Den føres af politiske, religiøse eller territoriale årsager fordi nogen synes, de har en ret til jord eller rigdom. Paradoksalt startes og føres krig for at skabe fred.

Bodil Brems

Skriv en kommentar